Barcelona LGTBIQ+ de la Segona República a la fi del franquisme

Activitat per visibilitzar la primera vaga de dones catalanes i el seu impacte en el sindicalisme i el reconeixement del treball femení.
Context educatiu: Educació formal
Idioma: Català

Resum:

La història del col·lectiu LGTBIQ+ a la Barcelona del segle XX és una història de repressió, però també de resistència i resiliència.

Aquest col·lectiu estigmatitzat i discriminat durant molts anys, fou objecte d’una brutal repressió durant el franquisme, que fins i tot va decidir modificar la Ley de vagos y maleantes per incloure la repressió de les persones homosexuals. 

L’objectiu de la ruta és mostrar com vivien les persones LGTBIQ+ durant el franquisme, com les veia la societat, com van defensar la seva identitat, quins locals freqüentaven per viure lliurement la seva sexualitat, així com les lleis que els van reprimir i com les van burlar.

Objectius de l’activitat:

  • Descobrir els espais més representatius de la memòria LGTBIQ+ a Barcelona durant la Segona República, la dictadura franquista i la transició democràtica.
  • Conèixer les històries de vida de persones famoses i anònimes que van ser reprimides per la seva identitat sexual.
  • Retre un homenatge a totes les persones que van viure en silenci o van patir represàlies i marginació per expressar la seva identitat sexual.
  • Reflexionar sobre la diversitat sexual i afectiva, així com la seva repressió per part de les autoritats durant el darrer segle.

Informació i reserva:

Competències clau
Competència ciutadana
Competència personal, social i d’aprendre a aprendre
Desenvolupament

Dinamització externa i/o recurs autònom.

Autoria

Memorial Democràtic

Entitat impulsora

Memorial Democràtic

Contacta’ns per a més informació: info@neuscatala.cat